Hvordan skaffe lisens?

Hvordan skaffe lisens - følg oppskriften fra NMF under:

 1. Last ned Kom og prøv appen i deres app butikk( gratis) 
 2. Logg på med deres idretts ID. Samme som brukes i andre idretter. Hvis ikke man har bruker oppretter man ny bruker. 
 3. Logg inn med bruker og passord.
 4.  For at dere skal få kjøpt lisens MÅ dere ha meldt dere inn i en klubb. Innmelding i Kongsvinger (TRYKK HER). 
 5. Når dere har meldt dere inn i en klubb trykker dere "kjøp" i appen 
 6. Legg til lisens. 
 7. Da skal skal klubben dere er medlem i dukke opp. Trykk på navnet til klubben. 
 8. Følg så videre instrukser.
 9. Når lisens er betalt er det VIKTIG at dere tar bilde/printer ut/ eller dokumenterer kjøp. Ved innsjekk på bane  skal dere kunne fremvise gyldig lisens. 

Kom og prøv lisens er for dere som ønsker og teste motocross i 3 mnd. Etter 3 mnd må man søke om fullverdig lisens. VEILEDNING: Hvordan gå frem: Kom og prøv - lisens • Norges Motorsportforbund (Link)

Play google (Android)

https://play.google.com/store/apps/details?id=no.arenatech.nmfLicense

Appen kan lastes ned på Appstore her:

https://apps.apple.com/us/app/kom-og-prøv-lisens-nmf/id1553280889

For å kunne kjøpe «Kom og prøv»-lisens via appen, må du være medlem av et idrettslag/klubb tilknyttet NMF. Hvis du ikke allerede er det, får du spørsmål om du vil melde deg inn og blir sendt videre til Min Idrett. Her han du velge hvilken klubb du ønsker å melde deg inn i, og gjennomføre innmelding før du kan gå videre for å kjøpe lisens.


NMF utsteder ikke lenger lisenskort. Du finner lisensene dine i MinIdrett.

Ligger under lisenser på www.minidrett.no

For mer info les her


Regler gjeldende for alle våre lisenser

For å kunne løse våre lisenser følgende kriterier være på plass.

 • Lisenssøker må være medlem av norsk folketrygd. For de aller fleste er dette en ren automatikk. Men om du ikke er norsk statsborger eller tidligere har meldt deg ut av norsk folketrygd som følge av utenlandsk bostedsadresse, må du sjekke i forkant om du er medlem av norsk folketrygd.
 • Lisensen er først gyldig når både medlemskap i klubben og lisensen er betalt. Ordinære lisenser er gyldig fram til 31. desember året lisensen er kjøpt.
 • Det er Greninstruktør/sikkerhetsleder eller aktivitetsleder som kan signere på søknadspapiret ditt at du besitter de riktige ferdigheter for å få nasjonal lisens.


Lisens: Dette finner du linken til E-læringskurset som må bestås E-læring

Benytt din bruker fra Min Idrett for å logge inn. Skriv ut diplom ved gjennomført kurs og ta med til Greninstruktør/sikkerhetsleder eller aktivitetsleder sammen med søknad om lisens + egenerklæring. (legeattest behøves ikke når det gjelder barnelisens.

Dokumentasjonen sendes til nmf@nmfsport.no - (raskeste er å skanne dokumentene, evt. ta bilde med telefonen og send til epost) ellers må det sendes pr. post.

Obs. Når søknaden blir godkjent vil du få epost tilbake fra NMF som sier at lisens er godkjent og du kan logge inn med ditt barns login eller om det gjelder voksenlisens da din egen login og kjøpe den lisensen du har søkt om.

Fra det året man fyller 13 år kreves det at man selv må gjennomføre e-læringskurset (https://kurs.idrett.no/course/index.php?categoryid=42), i tillegg til at man gjennomgår den grenvise opplæringen i en klubb. Hvis man har hatt barnelisens tidligere trenger man ikke ny grenvis praktisk opplæring, men man må sende inn kopi av e-læringsdiplomet sammen med søknaden og helsedokumentene. Vi anbefaler at foresatte for ungdommer også gjennomfører e-læringskurset.

Dokumentasjonen sendes til nmf@nmfsport.no.

I det nye systemet må man logge seg på og ta ut utøver- og funksjonærlisenser selv. Utøverlisensene betales elektronisk direkte i løsningen. Dersom man har løst en lisens innen de siste fem årene stilles ingen nye krav for å fornye. I NMF kan man løse lisenser av ulik varighet, forsikringsdekning og aktivitet. Saksbehandlingstiden for utøverlisenser og kjøretøybevis, er opp til 14 dager.


https://nmfsport.no/utoverinformasjon/lisenser/


Trenger du ytterligere hjelp i medlemsprosessen, send en melding i skjema under eller ta kontakt med noen i styret,

Nyttige lenker