Hvordan starte med motocross? 

29.09.2021

Man kan starte med motocross/minicross ved fylte 5 år. Det anbefales at foresatt tar barnet med på banen noen ganger når det er trening for å se hvordan motocross utøves. Barnet får også sjansen til å bli kjent med andre utøvere samtidig som de voksne kan få informasjon og svar på spørsmål over en kopp kaffe. Når man ønsker å starte i sporten tegnes medlemskap i klubben. Alle utøverlisenser inneholder ulykkesforsikring og for barn mellom 5-12 år gjelder vilkårene i NIFs Barneidrettsforsikring.. 

Info om motocross

Hva kreves for å delta på trening eller konkurranse?
Medlemskap i klubb tilsluttet NMF, eks. Kongsvinger motorklubb
Treningsavgift i kongsvinger motorklubb for motocross
Nødvendig kjøreutstyr - (Se nederst på siden)
Godkjent crossykkel
Bane godkjent av NMF, i regi av en klubb tilsuttet NMF med godkjent treningsleder
tilstede, eks. Kongsvinger motorklubb på Korperud.
All kjøring reguleres etter NMFs reglement.

Personlig kjøreutstyr
Det er også i motocrossverdenen utrolig mye forskjellig utstyr å velge blant. Så lenge utstyret tilfredsstiller sikkerhetskravene kan du velge det utstyret du liker best selv både når det gjelder farge og fasong.

I reglementet er det kun krav om godkjent hjelm, bryst og ryggskjold (crossvest), hansker og skikkelige støvler med god beskyttelse av fot og legg (crosstøvler) samt en langarmet trøye/jakke og bukse.

I tillegg anbefales det å bruke knebeskyttere, ryggskinne, nyrebelte og albuebeskyttere. Det finnes også beskyttelsesjakker med både albuebeskyttere, ryggskinne, nyrebelte og brystskjold. Såkalte "Enduro-vester" er geniale da man har all beskyttelse for overkroppen i ett plagg. De er også mye behagligere å kjøre med enn tradisjonelle crossvester. Samtidig har de en ordentlig ryggskinne som dekker hele ryggraden. Mye av dette finnes på Finn.no som selges brukt hvis man ønsker og kjøpe brukt. Videre finnes det butikker som 24mx.no, motorspeed.no

Ønsker du og prøve? Send oss en mail eller ta kontakt under.