Hvordan starte med motocross?

29.09.2021

Man kan starte med motocross/minicross ved fylte 5 år. Det anbefales at foresatt tar barnet med på banen noen ganger når det er trening (Tirsdag og torsdag 17-21 og lørdag 11-16) for å se hvordan motocross utøves. Barnet får også sjansen til å bli kjent med andre utøvere samtidig som de voksne kan få informasjon og svar på spørsmål over en kopp kaffe. Når man ønsker å starte i sporten tegnes medlemskap i klubben. Alle utøverlisenser inneholder ulykkesforsikring og for barn mellom 5-12 år gjelder vilkårene i NIFs Barneidrettsforsikring..

Info om motocross og hva som er nødvendig. 

  1. Medlemskap i klubb tilsluttet NMF, eks. Kongsvinger motorklubb
  2. Lisens
  3. Nødvendig kjøreutstyr - (Se nederst på siden)
  4. Godkjent crossykkel
  5. Betalt treningsavgift (gjøres på banen og avhenger av hva den enkelte klubb tar. Dette kan være fra 50 kr til 150 kr pr trening. Er du medlem i Kongsvinger betaler du 50 kr pr kjøring. Deltar du på dugnader så får utøvere x-antall gratis treninger. 

Bane godkjent av NMF, i regi av en klubb tilsuttet NMF med godkjent treningsleder
tilstede, eks. Kongsvinger motorklubb på Korperud.
All kjøring reguleres etter NMFs reglement.

Lærer fort
Så snart barna har tatt av støttehjulene på tråsykkelen er de store nok for motocross. Motorsyklene for de minste er på 50 - 65 ccm og toppfarten er cirka 40 km/t. Syklene har automatgir, ellers er de laget som voksenmotorsykler.

- Barna lærer seg å kjøre på én dag. Kravet er at de kan sykle på tråsykkel og beherske sykling uten støttehjul, og interessen for minicross er sterkt voksende. Lek og allsidig aktivitet skal prege tilbudet for å stimulere barns utvikling og aldersbestemte trenbare egenskaper.

Personlig kjøreutstyr
Det er også i motocrossverdenen utrolig mye forskjellig utstyr å velge blant. Så lenge utstyret tilfredsstiller sikkerhetskravene kan du velge det utstyret du liker best selv både når det gjelder farge og fasong.

I reglementet er det kun krav om godkjent hjelm, bryst og ryggskjold (crossvest), hansker og skikkelige støvler med god beskyttelse av fot og legg (crosstøvler) samt en langarmet trøye/jakke og bukse.

I tillegg anbefales det å bruke knebeskyttere, ryggskinne, nyrebelte og albuebeskyttere. Det finnes også beskyttelsesjakker med både albuebeskyttere, ryggskinne, nyrebelte og brystskjold. Såkalte "Enduro-vester" er geniale da man har all beskyttelse for overkroppen i ett plagg. De er også mye behagligere å kjøre med enn tradisjonelle crossvester. Samtidig har de en ordentlig ryggskinne som dekker hele ryggraden. Mye av dette finnes på Finn.no som selges brukt hvis man ønsker det. Videre finnes det butikker som Profftools Kongsvinger , 24mx.no som har utstyret dere trenger!